Recept: eenvoudige kampeertaco's Elke dag is tacodag

Article Image

Afgelopen zondag ben ik met wat vrienden in een Volkswagen Westfalia uit 1985 gestapt. We wilden de avond doorbrengen bij de Little North Fork van de rivier Coeur d'Alene, in Idaho (Verenigde Staten). We hingen de hele middag rond en gingen vliegvissen zonder resultaat. Daarna vonden we een plekje om neer te ploffen, na ongeveer twintig kilometer op een winderige zandweg langs de rivier, waar we in alle rust een maaltijd konden maken en tijd met elkaar konden doorbrengen.

in de buitenlucht is iets waar ik echt van geniet. Ik raad iedereen ten zeerste aan een keer per week buiten, ver van de bewoonde wereld, een maaltijd te bereiden. Dan kun je in alle rust genieten van het moment, zonder dat je wordt afgeleid door je telefoon, je werk en de dagelijkse drukte. Het was niet onze vaste tacodag, maar we hebben toch genoten van een eenvoudig recept voor kampeertaco's.

Buiten koken is meestal geen glamoureuze bezigheid, tenzij je het juiste gereedschap hebt.

Persoonlijk heb ik vele avonden worst boven het vuur gegeten met s'mores (een Amerikaans toetje) voor toe. Dan zijn er afgelegen gebieden. Dat is een heel ander verhaal. Tijdens die avonturen eet je meestal een voorverpakte of gevriesdroogde maaltijd.

De laatste tijd ga ik steeds vaker kamperen met mijn gezin. Hoe meer ik met mijn gezin ging kamperen met de auto, hoe meer ik ervan genoot om in het bos een echte maaltijd te bereiden. Deze vorm van kamperen vergt wel wat meer planning en ruimte. Maar een maaltijd in de open lucht, samen met mijn geliefden, maakt het allemaal de moeite waard. Extra fijn als het dan een makkelijk te maken tacorecept is.

We gaan zo naar het recept. Herinner je je nog dat ik het had over die essentiële tools, waarmee buiten koken een eitje wordt? Dankzij mijn Stanley kookgerei is buiten koken supermakkelijk voor mijn gezin en mij. Ik neem altijd mijn Adventure Full Kitchen Base Camp kookset mee tijdens elke kampeertocht. Een van de dingen die ik te gek vind aan deze kookset, is dat je hem heel compact kunt inpakken.

In de stalen pan van 3,5 liter zitten:

 • 1 drielaags koekenpan van 0,94 l
 • 1 snijplank
 • 1 spatel met uitschuifbare handgreep
 • 1 serveerlepel met uitschuifbare handgreep
 • 4 borden (diameter van 15,2 cm))
 • 4 kommen (0,65 l)
 • 4 sporks
 • 1 afdruiprek
 • 1 onderzetter

Had ik al gezegd dat het deksel van de pan luchtgaten bevat, zodat je het ook als vergiet kunt gebruiken? Dit is een verdomd mooie set.

Tip van een pro: Er is één ding dat me opviel aan het Stanley kookgerei; aanbranden is onvermijdelijk. Hoeveel olie ik ook gebruik, ik heb uiteindelijk altijd een klein laagje zwart en een verweerde pan. Voor mij is dit geen probleem, maar in het bos kan het lastig zijn om een pan schoon te maken. De beste manier om de pan ter plaatse schoon te maken is om naar de rivier te lopen, wat zand in de pan te gooien en er met een steen overheen te wrijven. Hierdoor wordt de pan bijna volledig schoon en hoef ik hem thuis bijna niet schoon te maken

RECEPT EENVOUDIGE KAMPEERTACO'S

Ik heb allerlei leuke kampeerrecepten gemaakt met deze uitrusting, maar een van mijn favoriete kampeermaaltijden is een variant op taco's. Iedereen is gek op taco's en met dit eenvoudige maar heerlijke recept kan het nooit misgaan.

Ingrediënten:

 • Fijngemalen vlees naar keuze
 • Versnipperde sla
 • Tomaten in blokjes
 • Gele ui
 • Rode paprika
 • Salsa
 • Guacamole
 • Tortilla's (maïs, bloem, of een slawrap als je minder koolhydraten wilt eten)
 • Tacokruiden (dit is een essentieel onderdeel van mijn kampeerbox, samen met zout, peper en hete saus)
 • Olie om in te bakken

Bereidingswijze eenvoudige kampeertaco's:

 • Kruid je fijngemalen vlees met de tacokruiden. Doe een beetje olie in je stalen pan en bak het gehakt tot het bruin is.
 • Snijd de ui en paprika fijn en fruit ze in de koekenpan.
 • Nadat je de groenten en het vlees hebt gebakken, doe je alles in de pan.
 • Gebruik de koekenpan om je tortilla's op te warmen (optioneel, maar wie houdt er van koude tortilla's?)
 • Leg een lepel vlees en groenten in een warme tortilla, garneer met sla, tomaten en guacamole.

Hoppa! Klaar is je diner.

Dus: ga op pad en bereid eten in het bos. Bel me later maar om me te bedanken.

 

OVER GRAFTON

Ik ben een #raddad, fietsenmaker, fotograaf en liefhebber van alles wat het westen van de VS te bieden heeft. Je kunt me vinden op twee wielen, op ski's, of tot m'n knieën in de rivier. Mijn handen zijn altijd vettig en ik doe er alles aan om zo veel mogelijk buiten te kunnen spelen.

Terug naar blog RECEPTEN